28 Nisan 2010 Çarşamba

SARAYKÖY ZEYBEĞİMİZ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ



SARAYKÖY ZEYBEĞİMİZ İÇİN 
BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ!...

Atila Girgin:
SARAYKÖY ZEYBEĞİMİZ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ!... Denizli yöresi Zeybek Oyunlarınca oldukça zengindir. Özellikle Acıpayam ve Tavas Yöresinde bu kahramanlık ve mertlik simgesi Zeybeklerin oyunları geniş bir kabul görmüş ve halkada malolmuştur. Özel ve Resmi günlerde hep gururla oynanır. Ama güzel Sarayköyümüzün benzeri oyunu az olmasına karşın bizlerinde harika bir Sarayköy Zeybeğimiz var. Var olmasına varda Sevgili Sarayköylüler, Sarayköyümüz güzel insanı niye kendi zeybeğine sahip çıkıp, onu kitleselleştiremiyor. Çok üzücü bir durum. Sarayköy çevresinde bu oyunun müzüği ve oyunu icra edecek müzik ve folklordan anlayan birileri mutlaka olmalı ve yeni kuşaklarada öğretilebilir şekilde düzenlenerek halka aktarılmalı ve yöredeki özel ve resmi günlerde bu oyun mutlaka icra edilebilmelidir. Yoksa giderek unutuluyor, ve böyle güzel değerlerimizide tanıyamaz hale geliyoruz diye düşünüyorum. Bu konuda yöresel folklor derneğimi kurulur, okullardamı icra edilebilir, Belediye yada Halk eğitim müdürlüğünün desteğimi alınabir, ayrıntılar konusunu bilemiyorum ama mutlaka bu konuda birilerinin bir şeyleri yapması gerektiğine inananlardanım. Ben bu konuda bir tartışma başlığı altında konuyu guruba aktarmak istiyorum. Burada görüşlerinizi, katkı ve önerilerinizi aktarırsanız sevinirim. İletiniz ve paylaşımınız için şimdiden teşekkürler. Esenlik dileklerimle.

====================

Muhammet Baba:
süper bi konuya parmak basmışsınız tavaslılar kadar olamadık... adamlar sahip çıkıyo oyununa. bunun öğretilebileceği en güzel yer bence halk eğitim merkezi. ve yetkililerin bununla alakalı çalışmalara başlaması gerekiyo en kısa zamanda. bu konuyu gündeme getirdiğin için de çok teşekkürler işte sarayköyün böyle duyarlı kişilere ihtiyacı var

==================== 

İBRAHİM HELVACI: 
Atila kardeşimin tespit ve önerilerine teşekkür ederek aynen katılıyorum. Bence bu konuda Sarayköy Belediyesi öncü olmalıdır; doğal olanı da budur. Önümüzdeki 24 Mayıs Şenliklerinde mutlaka folklor gösterileri olacaktır. O tarihe kadar kadar ekipler Sarayköy Zeybeğine çalışıp oyunu yetiştirebilirler. Bu konuda Sarayköyde bulunan Emin ve Orhan, Belediye Başkanımıza bunu önermeliler ve gerekiyorsa baskı da yapmalıdırlar. Biliyorsunuz, müzik biraz da kulak alışkanlığıdır. Bunu sağlamak için yaklaşık bir ay sonra yapılacak 24 Mayıs törenlerinden itibaren Sarayköy'de bundan sonra yapılacak bayram kutlamalarında daha çok Sarayköy Zeybeği çalınıp oynanmalı ve bunun ilçemizin zeybeği olduğu da sık sık (ama bıktırmadan; nasıl olacaksa? :)) anons edilerek vurgulanmalıdır ki Sarayköylüler sahip çıksınlar. İlk anda,çalakalem aklıma gelenler bunlar; bu fikri geliştirip hayata geçirmemiz lazım... Selam ve sevgilerimle.

====================

Hasan Basri Beken:
Evet... Unutulmaya yüz tutan Sarayköy zeybeğimizi unutturmamak gerekiyor. Bu zeybeğimizi eskiden benim bildiğim Mustafa Oktay (Rahmetli), Mehmet Babacan (Rahmetli) birde yaşayan abimiz Haydar Çetin hakkını vererek üçlü grup ve tekli olarak oynardı. Oyun Haydar abiden öğrenilebilir.

====================

Atila Girgin:
Sevgili Hasan Basri Dostumuzun aktardığı çok önemli bir bilgi notu diye düşünüyorum. DOSTLAR, GİDEREK YİTİRDİĞİMİZ DEĞERLERİMİZDEN OLAN SARAYKÖY ZEYBEĞİ KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR SAPTAMA AKTARILAN BİLGİ. Bu konuyu önemsiyen dostların dikkate alması gereken önemli de bir ayrıntı. Değerlendirileceği inancıyla saygılar sunuyorum.

====================

Günseli Başak Cengiz: 
sevgili atila bey; sarayköyde halk oyunu denince bir grup kendini anadan doğma halk oyuncusu sanan, atadan torpilli, her bayram ve kutlamada kendinden başka gençlere yer vermeyen; yıllardır aynı oyunu sergileyen ve ekibi asla oyun ya da üye bakımından yenilemeyi düşünmeyen; halk oyunu sevdalısı olmayıp da gösteriş meraklısı olan bir kitle var.. siz onlara seslenin en iyisi, onlardan kimseye fırsat kalmaz ilçemizde çünkü!! teşekkürler.

====================

Atila Girgin: 
Sevgili Günseli, iletimiz ortak paydası Sarayköy olan herkese. Birlikteliğimizle ancak bir yerlere varabilir, ses getirebilir yada güçlenebiliriz. İnancım o ki tartışma panosuna Sevgili İbrahim Helvacı arkadaşımızın iletisinden aktardığım güzel duyguları sizlerde paylaşıyorsunuzdur. Gücümüz birlikteliğimizde ve dostluk , kardeşlik ve hoşgörü temelinde sürdürebildiğimiz ilişkilerimizde olacak. Ya birlikte başaracağız yada varolan durum devam edecek demektir. Var olanı geliştirmek istiyorsak iyi niyetli ve yapıcı duygularımızı ve neler yapılabileceğini adı geçen tartışma panosuna aktarabilelimki, yeni fikirler ve yapıcı önerileri oluşturabilelim.

====================

Uğur Duranoğlu: 
Sarayköy zeybeğimiz için bir şeyler yapmalıyız! Başlıklı sayın Atilla GİRGİN'in yazmış olduğu mesajı okudum.Onun dileklerine,isteklerine katılmamak mümkün değil,burada en büyük görev belediye'ye düşüyor,belediye bu konuda çalışmalar yaparak,değerlerimize sahip çıkılmasına öncülük yapabilir. Tabi birde Sarayköy Türkü ve Halk Oyunlarını Yaşatma ve Yayma Derneği adı altında bir dernek kurulabilir.

====================

Yavuz Cesur: 
evet dayıcım. bu fikrine bende katılıyorum.

====================

Emin Hayrettin Helvacılar:
Sarayköy Zeybeğinin yaşatılması, devamlı gündemde bırakılması hususundaki yularıda yanıtları bulunan tüm Sarayköylülerimizin, bunu tüm gayretleriyle sahipleneceklerine ve bu muhteşem oyun havamızın ve oyunumuzun büyük gayret ve çalışmalarla gündeme geleceğine, en kısa zamanda büyük gelişmeler elde edileceğine inanıyorum. Ben Sayın Belediye Başkanımıza sizlerin önerilerinizle birlikte gerekli yazılı iletilerde bulunuyorum. İnşaallah en kısa zamanda sonuç alacağız.

====================

Atila Girgin:
Sevgili Emin Ağabeyimizin içten girişiminize ve ilgililerinde bu konuda girişimde bulunacaklarına ve katkı sağlıyacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz. Nasıl birilerinin falan, diğer birilerininde filan zeybeği varsa bizlerinde hem anlı, hemde şanlı ve Sarayköyün mücadele simgesi olmuş Zeybeğimiz var. Hey gidinin Efesi, diyerek kasıla kasıla Sarayköy Zeybeğimizi bizde neden oynamayalım, birilerinede neden oynatmayalım. Bu Zeybeği Bölge ve Ülkemiz Zeybek Oyunlarından biri olarak geniş kitlelere maletmek hepimizin, hem hemşehrilik borcu, hemde sorumluluğudur diye düşünüyorum. Sarayköy Zeybeğinin meydanlarda, düğünlerde, özel ve resmi etkinliklerde ve değişik folklor etkinliği ve yarışmalarda oynandığını günleri görmek dileğiyle ve özlemiyle. Esenlik dileklerimle.

==================== 

Bekir Kansu: 
sarayköy zeybeği ile ilgili mesajı okudum da bu zeybegı hıc oynayan warmı? yada bu zeybek baska bir müziğin üzerıne figür olarak mı sergilenmiş...bunu bılen yokmu... Atila Girgin: Evet sevgili dostlar, giderek unutulan ve sahiplenmezsekde yok olacağı kesin olan bir durum yukarıdaki soruda saklı. Sevgili dostumuzun bilmemesi doğal, demekki sorumluluk hisseden herkese görev düşüyor Zeybeğimiz konusunda. Esenlik dileklerimle.

====================

Emin Hayrettin Helvacılar:
Atila bana ve tüm Dünyadaki Sarayköylüler grubuna SARAYKÖY ZEYBEĞİNİ; bir kez daha yayınlanmak ve paylaşılmak üzere canlı olarak bir videosunu gönderirmisin.

====================

Atila Girgin:
Sevgili ağabey , video gurup sayfasında videolar kısmında var. Ama yinede oraya bir paylaşım ekleyelim. İleti olarak göndermek çok zor. Çok yer tutar, çoğo e-posta için mümkün değil ama deneyeceğim. Yanlız benim hazırladığım videodaki zeybey süre olarak kısa. Onu Talip Özkan seslendirmiş ve tamamı onun söylemiyle harika.

====================

Ertuğrul Gümüş: 
Merhaba Atila bey, siz biliyormusunuz Sarayköy Zeybeğini?

==================== 

Atila Girgin: 
Sevgili dost, müziğini ve notalarını gurup arşivindeki videolar ve fotoğraf arşivinden görebilirsiniz. Oyunun nasıl oynandığı konusu özel bir bilgi ve yetenek istiyor. İlgili konuyu ise tartışmalar başlığı altındaki notlardan okuyabilirsiniz. Bilenler konusunda hemşehrilerimizin notları var. Esenlik dileklerimle.

====================

Emin Hayrettin Helvacılar:
Mesajınız Başarıyla İletilmiştir. İp'niz : 78.176.210.137 Host : 78.176.210.137 Tarih Saat : 27.04.2010 14:13 Ad Soyad : Emin H.HELVACILAR Email : eh.helvacilar@hotmail.com Konu : Sarayköy Zeybeği Mesaj : Sayın Başkanım; Bazı Sarayköylü Arkadaşlarımızın, Sarayköyümüz için çok harika olabileceğini düşündüğümüz, sizlerden olan bir takım isteklerini, sizlere daha önce iletmiştim. Dünyadaki Sarayköylüer Grubunda bulunan arkadaşlarımız aşağıda belirtilen konunun acilen ele alınarak yerine getirilmesinin Sarayköyümüzün tanıtımında çok hayırlı olacağına inanmaktadırlar. Konunun üzerinde titizlikle duracağınıza tüm kalbimizle inanıyoruz. Konuyu bir kere daha takdirlerinize sunar, en derin saygı ve selamlarımızı iletiriz. Emin H.Helvacılar Atila Girgin: SARAYKÖY ZEYBEĞİMİZ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ!... Denizli yöresi Zeybek Oyunlarınca oldukça zengindir. Özellikle Acıpayam ve Tavas Yöresinde bu kahramanlık ve mertlik simgesi Zeybeklerin oyunları geniş bir kabul görmüş ve halkada malolmuştur. Özel ve Resmi günlerde hep gururla oynanır. Ama güzel Sarayköyümüzün benzeri oyunu az olmasına karşın bizlerinde harika bir Sarayköy Zeybeğimiz var. Var olmasına varda Sevgili Sarayköylüler, Sarayköyümüz güzel insanı niye kendi zeybeğine sahip çıkıp, onu kitleselleştiremiyor. Çok üzücü bir durum. Sarayköy çevresinde bu oyunun müzüği ve oyunu icra edecek müzik ve folklordan anlayan birileri mutlaka olmalı ve yeni kuşaklarada öğretilebilir şekilde düzenlenerek halka aktarılmalı ve yöredeki özel ve resmi günlerde bu oyun mutlaka icra edilebilmelidir. Yoksa giderek unutuluyor, ve böyle güzel değerlerimizide tanıyamaz hale geliyoruz diye düşünüyorum. Bu konuda yöresel folklor derneğimi kurulur, okullardamı icra edilebilir, Belediye yada Halk eğitim müdürlüğünün desteğimi alınabir, ayrıntılar konusunu bilemiyorum ama mutlaka bu konuda birilerinin bir şeyleri yapması gerektiğine inananlardanım. Esenlik dileklerimle. İBRAHİM HELVACI Atila kardeşimin tespit ve önerilerine teşekkür ederek aynen katılıyorum. Bence bu konuda Sarayköy Belediyesi öncü olmalıdır; doğal olanı da budur. Önümüzdeki 24 Mayıs Şenliklerinde mutlaka folklor gösterileri olacaktır. O tarihe kadar kadar ekipler Sarayköy Zeybeğine çalışıp oyunu yetiştirebilirler. Biliyorsunuz, müzik biraz da kulak alışkanlığıdır. Bunu sağlamak için yaklaşık bir ay sonra yapılacak 24 Mayıs törenlerinden itibaren Sarayköy\'de bundan sonra yapılacak bayram kutlamalarında daha çok Sarayköy Zeybeği çalınıp oynanmalı ve bunun ilçemizin zeybeği olduğu da sık sık (ama bıktırmadan; nasıl olacaksa? :)) anons edilerek vurgulanmalıdır ki Sarayköylüler sahip çıksınlar. İlk anda,çalakalem aklıma gelenler bunlar; bu fikri geliştirip hayata geçirmemiz lazım... Selam ve sevgilerimle. Hasan Basri Bekem: Evet... Unutulmaya yüz tutan Sarayköy zeybeğimizi unutturmamak gerekiyor. Bu zeybeğimizi eskiden benim bildiğim Mustafa Oktay (Rahmetli), Mehmet Babacan (Rahmetli) birde yaşayan abimiz Haydar Çetin hakkını vererek üçlü grup ve tekli olarak oynardı. Oyun Haydar abiden öğrenilebilir. Uğur Duranoğlu Sarayköy zeybeğimiz için bir şeyler yapmalıyız! Başlıklı sayın Atilla GİRGİN\'in yazmış olduğu mesajı okudum.Onun dileklerine,isteklerine katılmamak mümkün değil,burada en büyük görev belediye\'ye düşüyor,belediye bu konuda çalışmalar yaparak,değerlerimize sahip çıkılmasına öncülük yapabilir. Tabi birde Sarayköy Türkü ve Halk Oyunlarını Yaşatma ve Yayma Derneği adı altında bir dernek kurulabilir. Teşekkür Ederiz.

Hiç yorum yok: