16 Aralık 2022 Cuma

MİLLİ MÜCADELE YILLARINA DAİR, GERALİLİ GİRGİN KÖKENLİ DOSTLARA AİT BİR PAYLAŞIM / Atila Girgin

 


MİLLİ MÜCADELE YILLARINA DAİR, GERALİLİ GİRGİN KÖKENLİ DOSTLARA AİT BİR PAYLAŞIM / Atila Girgin

Köy Enstitülü öğretmenlerimizden rahmetli Hüseyin GİRGİN'den aldığımız bilgilere göre; Kirdiler (DUDU*HÜSEYİN) adlı sülalenin Hacı ve Mehmet Ali ad'lı evlatları Cumhuriyet dönemini görememiş, Osmanlı dönemindeki savaşlar esnasında şehit düşmüş sevgili büyüklerimizdir. Askerlikleri boyunca bulundukları cepheler konusundaki bilgiler sınırlıdır. Çanakkale yada önceki savaşlarda şehit düştükleri bildirilmekte olup, güvenilir bilgilere ulaşılamamıştır.


Nüfus kaydı araştırmalarındada bu sülalenin soy kütüğünde Ailenin anne ve babaları olan Dudu ve Hüseyin ile evlatları Hacı ve Mehmet Ali kayıtlarda bulunmamaktadır.
GİRGİN kökenli ailenin soy kütüğü kayıtlarında sıra no;1'de ailenin 3. evladı İsmail, sırada: 2' de ailenin 4. evladı Halil bulunmaktadır. Kayıtlarda ulaşamadığımız önceki büyüklerimizide rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Resmi kayıtlardan ulaşılamayan bu güzel insanlar yakınları olan bizlerin gönül ve anılarında herdaim unutulmayanlar arasında saygın yerlerini almaya devam etmektedirler.

​Aynı ailenin soy kütük kayıtlarındaki 1'no: da görünen İsmail GİRGİN nam – ı diğer İsmail Çavuş, hem Çanakkale savaşına katılmış, hem de kurtuluş savaşı yıllarında Batı cephesinde savaşmış, İsmet Paşanın karargah çavuşluğunu yapmış, istiklal madalyalı sevgili büyüğümüzdür. Milli Mücadelemize katkıda bulunan, yaşadığımız toprakların bizlere yurt olarak kalmasını sağlayan tüm kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Işıklar içerisinde yatsınlar.

Sevgili büyüklerimize ilişkin Oluşturulan fotoğraf galerisinden görsellerle sizleri bir zaman tüneli turuna davet ediyor, anımsanmalarına katkı sunmak istiyoruz.

​Yine aşağıda izleyeceğiniz videoyla hem sevgili büyüklerimizi, hemde değişik cephelerden şehit olup'ta belki vatan topraklarına bile kavuşamadan sonsuzluğa uğurladığımız, şehadete ulaşan askerlerimizi rahmet saygı ve özlemle anıyoruz. Toprakları bol, cennet mekanları olsun.
* * * * * * * * *
İZLEMEK İÇİN BAĞLANTIYI TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=apFxKngHe2s&t=12s

Hiç yorum yok: